Marco Roelofs

WORDS & MUSIC

STAVAST is nieuw band-project van Marco!

9 februari, 2016 (14:59) | nieuws

STAVAST heet het nieuwe band-project van Marco. Geen kleinkunst, ook geen punk, maar Nederlandstalige rock. Waar komt dat opeens vandaan?
“Ik heb mijn twee theatervoorstellingen met liefde geschreven en daarna meer dan honderd keer mogen spelen door heel Nederland en België. De intimiteit van de theaterzalen stond in mooi contrast met alle rock ’n roll podia die ik de jaren daarvoor had bezocht. Ik heb het experiment gezocht, heb me kwetsbaar opgesteld, want ik wou terug naar de kern; de man en zijn verhaal. Ik heb veel geleerd in theater, maar nu wil ik weer even ouderwets gas geven”.
Is dit een afscheid van het theater?
“Nee hoor, zeker niet. Ik vind het inspirerend om afwisselend te werken. Kleinkunst, cabaret, rock ’n roll, het is me allemaal even lief. Nu stort ik me weer een tijd op dit band-project maar ik blijf zeker ook andere creatieve dingen doen. Wie weet keer ik volgend jaar terug naar het theater”.
Wat mogen we verwachten van STAVAST?
“Om te beginnen een paar try outs en daarna een aantal zomerfestivals. We doseren het. Ik hoef niet meer te spelen om het spelen. Na de zomer maak ik de balans op; was het leuk, dan ga ik ermee verder. Ik heb nu ongeveer 12 songs die we live gaan spelen. De meeste daarvan heb ik geschreven met gitarist Robin Baard, die er op de eerste theatertour ook bij was. Een paar songs heb ik met anderen gemaakt. Die afwisseling van partners vind ik leuk. Momenteel repeteren we en in mei is de eerste try out. Ik heb een leuke club muzikanten bij elkaar, we gaan een toffe tijd hebben. Zo simpel is het!”

Info over STAVAST: STAVAST website