Marco Roelofs

WORDS & MUSIC

Hello & Goodbye

21 september, 2012 (14:57) | blog

Op het moment van schrijven staat mijn reistas naast me. Zo meteen ga ik naar de Melkweg voor het eerste afscheidsconcert in een reeks van vier. Heideroosjes neemt dit weekend afscheid van haar Nederlandse fans met 2 uitverkochte shows in Amsterdam.
En volgende week doen we dat in Brussel nog eens, dan geven we twee uitverkochte concerten voor onze Belgische achterban. Dan voorgoed. Het boek gaat dicht.
Meteen gaat een nieuw boek open. Letterlijk, want ondertussen presenteer ik mijn eerste schrijfsel; ‘KAAL’. Het is een geboorte tijdens een begrafenis. Opwinding over iets nieuws en pijn van een afscheid wisselen elkaar af. De eerste reacties op mijn boek zijn heel lovend. Dat geeft nieuwe energie merk ik.

Tussen alles door race ik tegen de klok om mijn eigen theatershow vorm te geven. Die tour start namelijk precies een week na het Ɣllerlaatste Heideroosjes concert. Goede timing? Mwuah. Het is echter eigen schuld, theatershows worden altijd een jaar vantevoren geboekt en ik had onderschat hoeveel energie de eindspurt van Heideroosjes zou opslurpen.

Maar laat ik het niet te zwaar maken, dat theaterprogramma is bijna af! Ik moet het enkel nog fine-tunen tijdens de eerste paar try outs. Daar heb ik enorm veel zin, om op deze nieuwe manier de planken op te gaan! Ik begin weer onderaan, in kleine zaaltjes voor een nieuw publiek. Werken, knokken voor iedere bezoeker. Kom maar op.

Muzikaal cabaret, dat zou een omschrijving kunnen zijn. Akkoestische liedjes afgewisseld met verhalen over touren, solliciteren, kinderwagens, drank en drugs. Een mengelmoes van overpeinzingen, meningen, twijfels en botte statements. Kaal.