Marco Roelofs

WORDS & MUSIC

Heideroosjes keren terug voor 30 jaar concert!

4 november, 2018 (18:31)

In 2019 is het precies dertig jaar geleden dat Marco en zijn vrienden hun band Heideroosjes begonnen. Een mooi moment om heel even terug te keren. De band kondigde één Nederlandse en één Belgische show aan. Binnen 3 minuten (!) was zowel de Melkweg in Amsterdam als de AB in Brussel uitverkocht! Positief overvallen door deze golf van waardering heeft de band besloten om in 2019 nog een paar festivals te spelen. Welke is nog niet bekend maar het zal een select aantal zijn. “De eerste repetitie in bijna zeven jaar is net geweest en de songs zaten nog redelijk in ons systeem” aldus Marco. “Komende maand gaan we warmdraaien want we willen op volle oorlogssterkte aan het front verschijnen in 2019. Ik heb er weer zin in!”

 

Marco presenteert TV show ‘INK MASTER’

4 mei, 2017 (21:54)

Vanaf maandag 15 mei 2017 is Marco wekelijks te zien op TV als presentator van INK MASTER, de zoektocht naar de meest veelzijdige tattoo-artiest van Nederland en België. Samen met juryleden Morrison Schiffmacher en Errol Buwalda test hij tatoeëerders op hun techniek en skills. Een keiharde afvalrace waarbij er uiteindelijk één artiest overblijft die naar huis gaat met de titel ‘Inkmaster 2017’ en een geldbedrag van 20.000 euro. De show is te zien op TV zender SPIKE. Die zit bij iedereen op de kabel, meestal op zender 12 of 13, soms iets verder. Meer info via de website 

instaprofielfoto_jury

Marco met links jurylid Morrison en rechts jurylid Errol

Debuutalbum STAVAST is uit!

15 maart, 2017 (22:28)

Marco’s nieuwe band STAVAST heeft deze week haar debuutalbum uitgebracht bij V2 Records! Uiteraard is het ook online te beluisteren via Spotify en alle andere muziekdiensten. Kies hier je eigen voorkeurskanaal….https://stavast.lnk.to/STAVAST

 

BOZE TONGEN is nieuwe single!

3 maart, 2017 (14:52)

Marco’s band STAVAST heeft haar nieuwe videoclip en single gelanceerd! ‘Boze Tongen’ is de titel en spreekt eigenlijk voor zichzelf.

Check de single!

Dagen dat het beter gaat – STAVAST

2 januari, 2017 (22:22)

Op 01 januari verscheen de eerste single van het nieuwe album van STAVAST, de band waarin Marco als frontman opereert. Het is een opmaat naar de release van het debuutalbum, op 10 maart bij V2 Records. De eerste lyric-video staat inmiddels online. Check ‘m hier:

Marco herschrijft Wilhelmus voor TV-show PAUW

28 april, 2016 (22:24)

Op verzoek van het TV-programma PAUW (NPO1) schreef Marco een nieuw couplet voor het Nederlandse volkslied. Hij deed dat in 3 minuten en in het filmpje legt hij uit waarom.

STAVAST start crowdfunding voor 1e album!

26 april, 2016 (18:35)

Marco’s nieuwe project STAVAST wil een album opnemen! En daarom starten de mannen deze week met een crowdfundactie via www.voordekunst.nl “Het is een hele transparante manier van je doelen verwezenlijken. Je bouwt samen met je supporters aan het kunstwerk dat jij als artiest maakt” aldus Marco. Die overigens een crowdfunder van de oude school genoemd mag worden. Want eind 1991 werd de eerste CD van zijn band Heideroosjes ook mede-gefinancierd door lokale winkeliers uit Horst. “Die zetten we als ware puber maffiosi onder druk door in hun winkel te vragen om een bijdrage. Met de opmerking dat het zéér goed zou zijn voor hun klandizie. Protectie-geld, maar dan anders hahaha!”
STAVAST hoopt het benodigde bedrag binnen een termijn van 6 weken bij elkaar te krijgen. Alle info vind je hier:
voordekunst

Nieuwe clip STAVAST heet ‘Als ze komt..’

4 april, 2016 (22:45)

STAVAST, het bandcollectief van Marco heeft een nieuwe clip online gezet. Het is een video voor de song ‘ALS ZE KOMT’ en gaat volgens Marco niet over seks maar wel over iets anders dat verslavend kan werken.

STAVAST is nieuw band-project van Marco!

9 februari, 2016 (14:59)

STAVAST heet het nieuwe band-project van Marco. Geen kleinkunst, ook geen punk, maar Nederlandstalige rock. Waar komt dat opeens vandaan?
“Ik heb mijn twee theatervoorstellingen met liefde geschreven en daarna meer dan honderd keer mogen spelen door heel Nederland en België. De intimiteit van de theaterzalen stond in mooi contrast met alle rock ’n roll podia die ik de jaren daarvoor had bezocht. Ik heb het experiment gezocht, heb me kwetsbaar opgesteld, want ik wou terug naar de kern; de man en zijn verhaal. Ik heb veel geleerd in theater, maar nu wil ik weer even ouderwets gas geven”.
Is dit een afscheid van het theater?
“Nee hoor, zeker niet. Ik vind het inspirerend om afwisselend te werken. Kleinkunst, cabaret, rock ’n roll, het is me allemaal even lief. Nu stort ik me weer een tijd op dit band-project maar ik blijf zeker ook andere creatieve dingen doen. Wie weet keer ik volgend jaar terug naar het theater”.
Wat mogen we verwachten van STAVAST?
“Om te beginnen een paar try outs en daarna een aantal zomerfestivals. We doseren het. Ik hoef niet meer te spelen om het spelen. Na de zomer maak ik de balans op; was het leuk, dan ga ik ermee verder. Ik heb nu ongeveer 12 songs die we live gaan spelen. De meeste daarvan heb ik geschreven met gitarist Robin Baard, die er op de eerste theatertour ook bij was. Een paar songs heb ik met anderen gemaakt. Die afwisseling van partners vind ik leuk. Momenteel repeteren we en in mei is de eerste try out. Ik heb een leuke club muzikanten bij elkaar, we gaan een toffe tijd hebben. Zo simpel is het!”

Info over STAVAST: STAVAST website

Afterpartees & Marco @ Zomerparkfeest

20 augustus, 2015 (15:22)

Donderdag 20 augustus zingt Marco mee bij de nieuwe Horster helden van AFTERPARTEES . Deze gasten begonnen ooit op 10-jarige leeftijd als hilarische Heideroosjes playbackact maar veroveren inmiddels eigenhandig festivalweides. Pinkpop, Zwarte Cross, Lowlands, ze kwamen allemaal aan de beurt. En op 20 augustus staat dus het Zomerparkfeest in Venlo op het programma. Daar pakt de band uit met een chaotische revue en men heeft Marco gevraagd om een aantal songs mee te zingen. Om 22.45 uur gaat het onzichtbare dak van het hoofdpodium eraf!

Generale repetitie Afterpartees & Marco Roelofs (foto: www.erikluyten.nl )

Generale repetitie Afterpartees & Marco Roelofs (foto: www.erikluyten.nl )